תאורה

feel

בין אם אני משפצים ובין אם לא התאורה בבית הינה בין ההחלטות החשובות ביותר.   כדי להתאים את התאורה לחלל, קיימים מספר פרמרטים אשר חשוב להתחשב בהם: שימוש החלל, מי המשתמשים, אסתטיקה, יכולות טכניות של המקום וכמובן תקציב. בתהליך בחירת גופי התאורה יש להתחשב בכיוון התקנת הגופים ומה כיוון הטלת האור – פועל יוצא – צללים בחלל. בחשיבה נכונה אפשר להתשמש בצללים כחלק מעיצוב הפנים של החלל.

לפני שיוצאים למסע הרכישות חשוב מאוד לעבוד חלל חלל ולבדוק את כמות האור הטבעי וכיוון הכניסה. אזורי מעבר (מסדרון, מדרגות) יש להאיר בתאורה ברורה ונוחה כדי למנוע מכשולים. תאורת מיקוד לטובת תמונה או פריט אומנותי וכן הלאה.

המטבח הוא החלל המרכזי בו מתבצעת מירב הפעילות בבית ולכן חייבים להאירו בצורה טובה מאוד: תאורה חזרה וברורה. לוודא כי לא נוצרים אזורים מוצללים וכי כל המשטחים, בכל בכיוונים מוארים ובצורה אחידה .

פינת האוכל וחדר המגורים הם החללים הציבוריים של הבית ומשמשים למספר מטרות: אכילה, אירוח, מנוחה, קריאה, שיחה, צפיה בטלויזיה. ריבוי השימושים מחייב אותנו להתקין כמה סוגי תאורה על מנת לשרת נכונה את המשתמשים בחלל. תאורה מרכזית, תאורה נקודתית, תארות אוירה, תאורה היקפית בהתקנה מכיוונים שונים: תאורה מהתקרה , תאורת קיר, מנורה עומדת גבוהה או נמוכה.

IMG_0824בחדרי השינה, מתוך היותם חדרי מנוחה חשוב להאירת בתאורה רכה ונעימה. חשוב להוף תאורה נקודתית לצידי המיטה וליד שלחן כתיבה.

בחדרי הרחצה יש לשים לב לשימוש הכפול ולהתייחס לכך בבחירת התאורה. בנוסף לתאורה הכללית קיימת תאורת המראה, את התאורה הזו עדיף להתקין משני ציד המראה ולאורכה על מנת ליצור שטף אחיד של אור ולהמנע מצללים.